Premia roczna po ogłoszeniu upadłości konsumenckiej — czy syndyk może ją przejąć?
O
OddluzenieKrok
Mam ogłoszoną upadłość konsumencką od lutego 2026 r., syndyk jest już wyznaczony i postępowanie jest na wczesnym etapie (jeszcze bez ustalonego planu spłaty). W kwietniu pracodawca ma mi wypłacić premię roczną za poprzedni rok w wysokości ok. 6–7 tys. zł. Czy taka jednorazowa premia jest traktowana jak zwykłe wynagrodzenie, czy może wejść do masy upadłości? Jeśli premia wpłynie na moje konto, czy syndyk może żądać przekazania jej w całości albo w części? Jak to wygląda w praktyce przy takich świadczeniach wypłacanych raz w roku?
Odpowiedzi (2)
J
Julka
2026-03-29 19:29
Z tego co kojarzę, premia roczna z umowy o pracę jest traktowana jak element wynagrodzenia, więc syndyk może się nią zainteresować podobnie jak pensją (z uwzględnieniem kwot wolnych i limitów potrąceń). To, że wpłynie jednorazowo na konto, nie zmienia wiele — liczy się, że to przychód z pracy i syndyk może poprosić o wyjaśnienie albo o przekazanie części. Dużo zależy, czy to premia „gwarantowana” z regulaminu i za jaki okres dokładnie jest wypłacana. Masz ją wpisaną w regulamin/umowę jako premia za 2025 i czy syndyk zna już Twoje warunki zatrudnienia?
A
Ania
2026-03-29 19:48
Odpowiedź do Julka
Z tego co kojarzę, premia roczna z umowy o pracę jest traktowana jak element wynagrodzenia, więc syndyk może się nią zainteresować podobnie jak pensją (z uwzglę
Też mam podobne skojarzenie jak Julka: premia roczna z etatu zwykle jest traktowana jak składnik wynagrodzenia, więc syndyk patrzy na nią podobnie jak na pensję, tylko że wpadnie jednorazowo i może „podbić” kwotę w danym miesiącu. Sam fakt, że przelew przyjdzie na konto, raczej nie robi z tego czegoś „poza” postępowaniem — ważne jest źródło i to, czy mieści się w granicach potrąceń/kwot wolnych. W praktyce i tak dobrze mieć to od razu opisane syndykowi, żeby potem nie było nerwów o „ukryty” wpływ. Masz tę premię wpisaną w umowie/regulaminie jako element wynagrodzenia, czy to bardziej uznaniowa nagroda?