Zmiana rachunku bankowego i wypłaty wynagrodzenia po upadłości konsumenckiej — czy wymaga to zgody syndyka?
F
FirmaPoBurzy
Jestem po ogłoszeniu upadłości konsumenckiej i rozważam zmianę rachunku bankowego, na który wpływa moje wynagrodzenie. Czy w takiej sytuacji muszę wcześniej uzyskać zgodę syndyka, czy wystarczy samo poinformowanie go o nowym koncie? Czy syndyk może zakwestionować zmianę, jeżeli uzna, że utrudnia to prowadzenie postępowania lub kontrolę wpływów? W jakiej formie i w jakim terminie powinienem przekazać syndykowi dane nowego rachunku, aby uniknąć zarzutów o brak współpracy? Czy zmiana banku może mieć wpływ na sposób rozliczania moich bieżących dochodów w toku postępowania?
Odpowiedzi (2)
Z
Znakowanie24
2026-03-30 13:04
Z tego co kojarzę, sama zmiana rachunku, na który wpływa wynagrodzenie, zwykle nie wymaga „zgody” syndyka, ale dobrze, żeby syndyk od razu znał nowe konto i miał ciągłość wglądu w wpływy. Jeśli zmiana utrudniałaby kontrolę (np. brak historii, wpływy idą na konto osoby trzeciej albo dochodzą nowe zajęcia/limity), syndyk może to podnieść i poprosić o wyjaśnienia albo dokumenty z banku. Najczęściej ogarnia się to prostym pismem lub mailem z numerem rachunku i datą, od kiedy pensja ma tam trafiać, plus informacją, że poprzednie konto zostaje do wglądu za dotychczasowy okres. A na jakim etapie jesteś (plan spłaty już ustalony czy dopiero „na świeżo” po ogłoszeniu)?
D
Darek
2026-03-30 13:18
Odpowiedź do Znakowanie24
Z tego co kojarzę, sama zmiana rachunku, na który wpływa wynagrodzenie, zwykle nie wymaga „zgody” syndyka, ale dobrze, żeby syndyk od razu znał nowe konto i mia
Też mam podobne skojarzenie jak Znakowanie24: sama zmiana konta, na które wpływa pensja, zwykle nie jest jakąś „czynnością do zatwierdzenia”, ale syndyk musi mieć jasność, gdzie wpływają pieniądze i jak to sprawdzić. W praktyce problem zaczyna się dopiero wtedy, gdy zmiana wygląda jak omijanie kontroli (np. wynagrodzenie na konto kogoś bliskiego, konto bez realnych wyciągów albo takie, do którego syndyk nie dostaje historii). Jeśli to Twoje konto i normalnie da się pokazać wyciągi, to syndyk raczej nie ma powodu, żeby robić z tego aferę, co najwyżej poprosi o potwierdzenie wpływów z nowego rachunku. Ja bym to ograł prosto: krótka informacja do syndyka z numerem nowego rachunku, od kiedy idą tam wpływy i że na żądanie dosyłasz wyciągi, żeby była ciągłość. Forma zwykle przechodzi zwykłym mailem albo pismem (byle było zostawione w śladzie i dało się pokazać, kiedy zgłosiłeś), a czasowo sens ma to zrobić przed pierwszą wypłatą na nowe konto albo zaraz po zmianie. I tak, syndyk może to zakwestionować, jeśli uzna, że mu to utrudnia prowadzenie sprawy, tylko wtedy najczęściej chodzi o to „utrudnienie” w konkretnych dokumentach, a nie o sam fakt zmiany. Jesteś jeszcze na etapie likwidacji masy, czy masz już ustalony plan spłaty?