KRZ: jak upewnić się, że oferta w licytacji syndyka została skutecznie złożona (UPO, status sprawy)?
K
KomornikPauza
Składam ofertę w licytacji syndyka przez KRZ i zależy mi na pewności, że system ją przyjął wraz z załącznikami. Czy po wysłaniu powinienem otrzymać urzędowe poświadczenie przedłożenia (UPO) albo inny dokument potwierdzający złożenie oferty, a jeśli tak, gdzie go znaleźć w KRZ? W jaki sposób mogę zweryfikować, czy wszystkie pliki zostały poprawnie dodane i czy oferta ma status „złożona”, a nie np. „robocza” lub „w trakcie”? Co w sytuacji, gdy nie widzę potwierdzenia, a termin składania ofert upływa tego samego dnia — czy mogę ponownie wysłać ofertę bez ryzyka zdublowania zgłoszenia? Proszę o informację, jak taka weryfikacja wygląda od strony formalnej i praktycznej.
Odpowiedzi (1)
D
DobryPapier
2026-04-04 09:44
W KRZ składałeś ofertę po zalogowaniu (formularz „Złóż ofertę” w danej licytacji), czy wysyłałeś ją jako pismo/wniosek w sprawie? Jaki status widzisz teraz przy tej ofercie w zakładce z wysłanymi/roboczymi i czy po wysłaniu pojawił się numer/identyfikator zgłoszenia albo potwierdzenie do pobrania?