Premia roczna po ogłoszeniu upadłości konsumenckiej — czy syndyk może ją przejąć?
Z
Zosia
Dzień dobry, jestem w trakcie upadłości konsumenckiej i mam wątpliwość dotyczącą premii rocznej z pracy. Pracuję na umowie o pracę w firmie produkcyjnej i co roku w maju wypłacają nam premię za wyniki za poprzedni rok. W moim przypadku chodzi o kwotę około 6 500 zł brutto, a upadłość została ogłoszona dwa miesiące temu. Wynagrodzenie podstawowe mam już częściowo zajmowane według zasad ustalonych po ogłoszeniu upadłości, ale nie wiem, jak traktowana jest taka dodatkowa wypłata. Kadry poinformowały mnie, że premia nie jest gwarantowana co miesiąc, tylko przyznawana jednorazowo decyzją pracodawcy. Syndyk na razie pytał mnie tylko o stałe dochody i rachunek bankowy, a temat premii jeszcze się nie pojawił. Czy taka premia roczna po ogłoszeniu upadłości konsumenckiej wchodzi do masy upadłości i syndyk może ją przejąć?
Odpowiedzi (1)
K
Krzys
2026-04-28 17:04
Z tego co wiem, taka premia roczna zwykle też wchodzi do masy upadłości, jeśli prawo do niej istniało już przed ogłoszeniem upadłości, nawet jeśli wypłata jest dopiero w maju. Syndyk może więc się nią zainteresować, tak samo jak innymi dodatkowymi składnikami wynagrodzenia, a nie tylko pensją podstawową. Dużo zależy od tego, za jaki okres ta premia jest liczona i czy pracodawca traktuje ją jako stały składnik wynagrodzenia, czy bardziej uznaniowe świadczenie. Masz już informację od syndyka, jak podchodzi do premii i nagród z pracy?