KRZ: wygrana licytacja paneli fotowoltaicznych od syndyka, ale falownik jest przypisany do cudzego konta — czy to normalne?
W
Wojtek_po_licytacji
Wygrałem w KRZ licytację zestawu paneli fotowoltaicznych z falownikiem po firmie, która miała instalację na dachu hali. W opisie było podane, że zestaw jest kompletny i sprawny, ale przy oględzinach po wygranej okazało się, że falownik jest nadal przypisany do konta poprzedniego użytkownika w aplikacji producenta. Syndyk mówi, że sprzedaje tylko majątek i nie ma dostępu do żadnych haseł ani kont serwisowych. Mam też wątpliwość, bo nie dostałem schematu instalacji ani protokołów pomiarowych, a demontaż ma być po mojej stronie. Czy przy takim zakupie to normalna sytuacja? Czy brak dostępu do konta falownika może być problemem przy uruchomieniu?
Odpowiedzi (4)
G
GrafikPrasowy
2026-06-27 13:52
To niestety może się zdarzyć, bo syndyk sprzedaje fizyczny sprzęt, a nie konto w chmurze producenta. Sam falownik może być sprawny, ale bez odpięcia od poprzedniego konta bywa problem z monitoringiem albo konfiguracją przez aplikację. Sprawdziłbym przede wszystkim, czy producent ma procedurę przepisania urządzenia po okazaniu dokumentu zakupu z licytacji i numeru seryjnego. Często support może to odblokować, ale czasem chcą potwierdzenia od poprzedniego właściciela, co przy upadłości robi się kłopotliwe. Dla mnie „kompletny i sprawny” nie musi automatycznie oznaczać, że dostęp do aplikacji też jest czysty. Jeśli bez tej aplikacji falownik da się normalnie uruchomić i skonfigurować lokalnie, to problem jest mniejszy. Gorzej, jeśli producent blokuje podstawowe funkcje przez przypisanie do konta. Jaki to producent falownika?
K
Klaudia
2026-06-27 15:13
Odpowiedź do GrafikPrasowy
To niestety może się zdarzyć, bo syndyk sprzedaje fizyczny sprzęt, a nie konto w chmurze producenta. Sam falownik może być sprawny, ale bez odpięcia od poprzedn
GrafikPrasowy dobrze to ujął, bo tu mogą się rozjechać dwie rzeczy: własność samego sprzętu i dostęp administracyjny w systemie producenta. Przy takich falownikach często da się to przepiąć po numerze seryjnym, ale producent może chcieć dokumentu zakupu od syndyka albo protokołu odbioru z KRZ. Dobrze też sprawdzić, czy bez tego konta falownik normalnie pracuje lokalnie, bo czasem problem dotyczy tylko monitoringu w aplikacji, a czasem blokuje część ustawień. Jaki to producent falownika?
D
DrukarniaX
2026-06-27 17:05
To niestety dość częsty problem przy sprzęcie z drugiej ręki, bo „kompletny i sprawny” technicznie nie zawsze oznacza, że urządzenie jest odpięte od konta w chmurze producenta. Sam falownik może działać lokalnie, ale bez przepisania konta możesz mieć problem z monitoringiem, konfiguracją albo serwisem. Poprosiłbym syndyka przynajmniej o pisemne potwierdzenie pochodzenia sprzętu i dokument zakupu z KRZ, bo producent albo instalator często na tej podstawie robi reset/przypisanie do nowego właściciela. Jaki to producent falownika?
M
Marcin
2026-06-27 19:10
Odpowiedź do DrukarniaX
To niestety dość częsty problem przy sprzęcie z drugiej ręki, bo „kompletny i sprawny” technicznie nie zawsze oznacza, że urządzenie jest odpięte od konta w chm
Też bym rozdzielił sprawność samego falownika od dostępu do aplikacji, bo to są dwie różne sprawy i syndyk faktycznie może nie mieć jak tego odpiąć. Sprawdzałeś już u producenta, czy po okazaniu dokumentu sprzedaży z KRZ mogą przepisać urządzenie na nowe konto?