Upadłość konsumencka a odprawa po zwolnieniu z pracy — czy przejmie ją syndyk?
E
Ela_po_sprawie
Pracuję w dziale kadr spółki z o.o. i spotkałam się z sytuacją pracownika, wobec którego kilka miesięcy temu ogłoszono upadłość konsumencką. Firma likwiduje jego stanowisko i oprócz ostatniego wynagrodzenia wypłaci mu odprawę w wysokości około 18 tys. zł brutto. Postępowanie nadal trwa, a syndyk co miesiąc otrzymuje część pensji pracownika. Zastanawiam się, czy odprawa z tytułu rozwiązania umowy o pracę również zostanie potraktowana jak zwykłe wynagrodzenie. Czy pracodawca powinien przekazać całą kwotę syndykowi, czy tylko jej część objętą zajęciem? Czy pracownik musi dodatkowo sam zgłosić syndykowi planowaną wypłatę odprawy? Jak wygląda to w praktyce, gdy zwolnienie następuje już po ogłoszeniu upadłości?
Odpowiedzi (7)
P
PraktykDTG
2026-09-13 12:09
U mnie w podobnej sytuacji syndyk potraktował odprawę tak samo jak wynagrodzenie i część tej kwoty weszła do masy upadłości. Nie zabrał jednak całej wypłaty, bo zastosowano ograniczenia potrąceń i pozostawiono pracownikowi kwotę wolną. Kadry zgłosiły jednorazową wypłatę syndykowi, a on podał, jak ją rozliczyć. Dużo może zależeć od rodzaju odprawy i tego, kiedy dokładnie stała się wymagalna.
D
Darek
2026-09-13 13:03
Odpowiedź do PraktykDTG
U mnie w podobnej sytuacji syndyk potraktował odprawę tak samo jak wynagrodzenie i część tej kwoty weszła do masy upadłości. Nie zabrał jednak całej wypłaty, bo
Też spotkałam się z takim podejściem — odprawa nie trafia automatycznie w całości do masy, tylko jest rozliczana z uwzględnieniem limitów potrąceń i kwoty wolnej. Dużo zależy jednak od podstawy prawnej odprawy, więc czy u Was wynika ona z ustawy, układu zbiorowego czy regulaminu firmy?
T
Tomek
2026-09-13 13:23
Odpowiedź do Darek
Też spotkałam się z takim podejściem — odprawa nie trafia automatycznie w całości do masy, tylko jest rozliczana z uwzględnieniem limitów potrąceń i kwoty wolne
Dokładnie, sama nazwa „odprawa” nie oznacza, że syndyk przejmie całe 18 tys. zł. Przy odprawie związanej z rozwiązaniem stosunku pracy stosuje się co do zasady ochronę podobną jak przy wynagrodzeniu, czyli limity potrąceń i kwotę wolną, choć ostateczne rozliczenie zależy też od jej podstawy prawnej. Pracodawca powinien przekazać syndykowi informację o wypłacie i zastosowanej podstawie odprawy, a nie wypłacać mu automatycznie całej kwoty. Czy chodzi o odprawę z ustawy o zwolnieniach grupowych?
P
PrasaExpert
2026-09-13 13:35
Sama nazwa „odprawa” nie oznacza automatycznie, że syndyk przejmie całe 18 tys. zł — znaczenie ma podstawa wypłaty i zakres kwot wolnych od zajęcia. Dobrze, żeby kadry ustaliły sposób wypłaty bezpośrednio z syndykiem prowadzącym tę sprawę.
M
Maja
2026-09-13 21:09
Odprawa nie trafia do syndyka w całości — stosuje się do niej ochronę przed potrąceniami taką jak przy wynagrodzeniu, a do masy upadłości wchodzi tylko część podlegająca zajęciu. Przy wypłacie razem z ostatnią pensją limity potrąceń liczy się od łącznej kwoty świadczeń.
K
Klaudia
2026-09-13 22:36
Odprawa nie trafia automatycznie w całości do syndyka, bo korzysta z ochrony podobnej do wynagrodzenia za pracę. Przy wypłacie odprawę i ostatnią pensję zasadniczo sumuje się, a do masy upadłości przekazuje część podlegającą potrąceniu, z zachowaniem limitów i kwoty wolnej. Znaczenie ma kwota netto, rodzaj zobowiązań oraz treść zawiadomienia otrzymanego od syndyka. Dobrze więc ustalić z nim sposób rozliczenia przed wypłatą.
P
PloterPro
2026-09-18 17:19
Odprawa nie jest automatycznie wyłączona z masy upadłości, ale syndyk nie powinien przejąć jej w całości bez uwzględnienia limitów potrąceń stosowanych do świadczeń ze stosunku pracy. Pracodawca może rozliczyć ją podobnie jak wynagrodzenie, przekazując syndykowi tylko część podlegającą zajęciu. Dobrze wcześniej poprosić syndyka o pisemną dyspozycję, bo znaczenie może mieć też termin wypłaty odprawy i ostatniej pensji.