Roszczenie z rękojmi za wadliwy towar, gdy sprzedawca wszedł w restrukturyzację – jak to formalnie zgłosić?
O
OddluzenieKrok
Kupiłem towar przed otwarciem postępowania restrukturyzacyjnego sprzedawcy, a po pewnym czasie ujawniła się istotna wada. Złożyłem reklamację z rękojmi i żądałem naprawy lub wymiany, jednak w międzyczasie sprzedawca poinformował o restrukturyzacji. Czy w takiej sytuacji moje żądanie traktuje się jako wierzytelność pieniężną, którą trzeba zgłosić do spisu wierzytelności, czy nadal jako roszczenie o świadczenie niepieniężne? Do kogo i w jakiej formie należy kierować dalszą korespondencję (nadzorca/zarządca), aby zachować terminy i skuteczność zgłoszenia? Jakie dokumenty są kluczowe przy takim zgłoszeniu, jeżeli sprzedawca nie odpowiada na reklamację?
Odpowiedzi (7)
D
DTFPro
2026-03-11 22:03
Miałem podobną sytuację i w praktyce, odkąd firma była w restrukturyzacji, reklamacja „naprawa/wymiana” i tak skończyła się tym, że kazali mi zgłosić wierzytelność do spisu (bo realnie sprowadzało się to do zwrotu kasy), a na samą wymianę nikt już nie reagował. Jaki to typ postępowania i masz jakikolwiek pisemny sygnał od nadzorcy/zarządcy, że uznają reklamację inaczej niż jako wierzytelność?
M
Maja
2026-03-12 07:14
Odpowiedź do DTFPro
Miałem podobną sytuację i w praktyce, odkąd firma była w restrukturyzacji, reklamacja „naprawa/wymiana” i tak skończyła się tym, że kazali mi zgłosić wierzyteln
Też mam wrażenie, że w restrukturyzacji wiele firm „ucieka” w tryb pieniężny, bo wymiana czy naprawa wymaga realnego działania, a tego często już nie ma kto ogarnąć. Formalnie przy rękojmi na start masz roszczenie niepieniężne (naprawa albo wymiana), ale jeśli w praktyce jest to niewykonalne albo sprzedawca odmawia, to zwykle i tak kończy się na obniżeniu ceny albo odstąpieniu i zwrocie, czyli na kwocie do rozliczenia. W postępowaniach restrukturyzacyjnych takie kwoty traktuje się jak wierzytelność i wtedy temat spisu wierzytelności robi się kluczowy, bo inaczej możesz zostać z „wygraną” tylko na papierze. Da się próbować równolegle podtrzymywać żądanie wymiany/naprawy (żeby mieć ciągłość korespondencji i podstawę, że to nie Twoja zmiana frontu), ale przy braku reakcji realnie sprowadza się to do ustalenia kwoty roszczenia. W praktyce ważne jest też, czy to postępowanie układowe/sanacyjne i od kiedy biegnie ochrona przed egzekucją, bo to wpływa na to, jak szybko cokolwiek da się „wyegzekwować” poza układem. Jeśli masz dowody wady, daty zakupu i złożenia reklamacji, to łatwiej wykazać, że to nie jest „nowy” dług po otwarciu postępowania, tylko sprawa z wcześniejszej umowy. A u Ciebie, DTFPro, to było postępowanie sanacyjne czy układowe?
S
Serwisant
2026-03-11 22:41
Jeśli wada wyszła na jaw po zakupie, to co do zasady dalej masz roszczenia z rękojmi (naprawa, wymiana, obniżenie ceny albo odstąpienie), tylko w restrukturyzacji praktyka bywa taka, że świadczenia niepieniężne często „zamieniają się” w pieniądz, bo dłużnik nie jest w stanie ich wykonać i wtedy to ląduje jako wierzytelność do ujęcia w spisie. Samo żądanie naprawy/wymiany nie jest jeszcze typową wierzytelnością pieniężną, ale jeśli sprzedawca odmawia wykonania albo to jest nierealne w toku postępowania, to sensownie jest równolegle zgłosić wierzytelność (np. koszt usunięcia wady/obniżenie ceny) i opisać, że wynika z rękojmi za towar kupiony przed otwarciem restrukturyzacji. Dużo zależy też od tego, jaki to tryb restrukturyzacji i czy jest nadzorca/zarządca, bo oni zwykle wskazują, jak formalnie zgłaszać takie sprawy. Jaki to dokładnie rodzaj postępowania (o zatwierdzenie układu / przyspieszone układowe / układowe / sanacja) i czy masz już jakieś pismo z sygnaturą sprawy?
K
Kolorysta
2026-03-12 08:46
Jeśli dobrze rozumiem, zgłosiłeś rękojmię jeszcze przed informacją o restrukturyzacji i domagałeś się naprawy albo wymiany, a wada wyszła już po otwarciu postępowania. W takich sprawach kluczowe bywa to, jaki to dokładnie typ restrukturyzacji i od kiedy formalnie trwa, bo inaczej patrzy się na „zwykłe” roszczenie o świadczenie (naprawa/wymiana), a inaczej na roszczenie, które w praktyce da się rozliczyć tylko pieniężnie. Sprzedawca ma w ogóle realną możliwość naprawy albo wymiany (serwis, magazyn, dostawy), czy z góry odpisali, że „w restrukturyzacji nic nie robią”? Pisałeś w reklamacji tylko o naprawie/wymianie, czy też o obniżeniu ceny albo odstąpieniu, bo to już wprost brzmi jak pieniądze. Jest też różnica, czy restrukturyzacja obejmuje zakaz spełniania „starych” zobowiązań i czy jest wyznaczony nadzorca/zarządca, z którym się komunikuje w takich sprawach. Dopytam jeszcze: kiedy dokładnie było otwarcie postępowania (data z postanowienia) i jaki to rodzaj restrukturyzacji?
F
FarbaSpec
2026-03-19 07:07
Odpowiedź do Kolorysta
Jeśli dobrze rozumiem, zgłosiłeś rękojmię jeszcze przed informacją o restrukturyzacji i domagałeś się naprawy albo wymiany, a wada wyszła już po otwarciu postęp
Masz rację, że typ postępowania i data jego otwarcia robią tu dużą różnicę, bo inaczej traktuje się „stare” zobowiązania sprzed restrukturyzacji, a inaczej bieżące. Co do rękojmi: samo żądanie naprawy albo wymiany jest roszczeniem niepieniężnym, ale w praktyce przy restrukturyzacji często kończy się to tym, że jak sprzedawca nie wykonuje świadczenia, to sprawa „przelicza się” na pieniądze (np. obniżenie ceny/zwrot) i wtedy łatwiej wchodzi w tryb zgłoszenia wierzytelności. Jeśli wada jest istotna, czasem prościej jest iść w odstąpienie/obniżenie, bo to od razu jest kwota do ujęcia w spisie, niż walczyć o fizyczną wymianę, której i tak mogą nie realizować w toku postępowania. Jakie to dokładnie postępowanie (sanacyjne / układowe / przyspieszone układowe) i jaka jest data jego otwarcia?
D
DrukarniaX
2026-03-12 09:17
Z grubsza: roszczenie z rękojmi o naprawę albo wymianę to nadal roszczenie niepieniężne, ale w restrukturyzacji często i tak kończy się to „przeliczeniem” na pieniądze (zwrot ceny/obniżenie) i wtedy wchodzi w zgłoszenie wierzytelności do spisu, zwłaszcza jeśli wykonanie naprawy/wymiany jest w praktyce nierealne. Jakie postępowanie restrukturyzacyjne toczy się u sprzedawcy (układowe/przyspieszone układowe/sanacja) i czy masz już obwieszczenie z datą otwarcia?
G
GrafikPrasowy
2026-03-18 16:36
A w jakim trybie jest ta restrukturyzacja (UKR/PU/PS/U?) i czy sprzedawca już formalnie odmówił naprawy/wymiany albo zaproponował zwrot pieniędzy? Jaki dokładnie masz zapis w odpowiedzi na reklamację (uznanie, wstrzymanie, „zgłosić do spisu”)?