Faktura korygująca po ogłoszeniu upadłości kontrahenta – jaką kwotę zgłosić syndykowi?

A
AnetaPoGodzinach
· 2026-05-15 14:41
Mam kontrahenta, wobec którego tydzień temu ogłoszono upadłość, a u mnie właśnie wyszło, że do jednej z niezapłaconych dostaw powinna być wystawiona faktura korygująca. Chodzi o dwie faktury na łączną kwotę około 38 tys. zł, z czego jedna wymaga obniżenia przez reklamację części towaru jeszcze sprzed ogłoszenia upadłości. Nie wiem, czy w takiej sytuacji do syndyka zgłasza się pierwotną wartość z faktury, czy kwotę już po korekcie, jeśli dokument korygujący wystawiany jest dopiero teraz. Zastanawiam się też, czy znaczenie ma to, że towar został odebrany i częściowo zużyty przed otwarciem postępowania. Czy ktoś przerabiał podobną sytuację przy zgłoszeniu wierzytelności?

Odpowiedzi (3)

M
MaszynaSzyje 2026-05-15 17:03
Z mojego doświadczenia syndykowi zgłasza się wierzytelność w kwocie, która realnie istniała na dzień ogłoszenia upadłości, więc jeśli reklamacja dotyczyła dostawy sprzed upadłości i korekta tylko to potwierdza, to wpisałbym już wartość po korekcie, a w opisie dodał faktury pierwotne i korektę. Reklamacja była uznana jeszcze przed ogłoszeniem upadłości czy dopiero teraz to u Was wyszło?
K
Klaudia 2026-05-15 23:00
Odpowiedź do MaszynaSzyje
Z mojego doświadczenia syndykowi zgłasza się wierzytelność w kwocie, która realnie istniała na dzień ogłoszenia upadłości, więc jeśli reklamacja dotyczyła dosta
Tu bym tylko doprecyzował, że decydujący jest stan wierzytelności na dzień ogłoszenia upadłości, ale jeśli sama reklamacja nie była jeszcze wtedy uznana albo kwota korekty nie była ustalona, syndyk może patrzeć na to inaczej niż na „oczywistą” wartość po korekcie. Reklamacja była już przed upadłością formalnie potwierdzona przez kontrahenta?
T
TechNadruk 2026-05-18 19:25
Tu sporo zależy od momentu, którego dotyczy korekta i czy reklamacja była już uznana przed ogłoszeniem upadłości. Jeśli podstawa do obniżenia istniała jeszcze wcześniej, to raczej patrzyłbym na wierzytelność już w kwocie po korekcie, a nie z pierwotnej faktury. Dobrze też ustalić, czy sama korekta została już wystawiona i doręczona, bo to może mieć znaczenie przy zgłoszeniu do syndyka. Reklamacja była formalnie uznana przed datą ogłoszenia upadłości?